torstai 22. syyskuuta 2011

Vaikuttavaa koulutusta

Olin taas Mikkelissä kouluttautumassa. Tällä kertaa tilaisuuden järjesti Pohjois-Savon ELY-keskus Mikkelin maakuntakirjastossa, aiheena oli Sosiaalinen media ja kirjastot. Kaltaiselleni 23 asiaa -kurssin opiskelijalle tämä koulutuspäivä osui ja upposi. Luennoitsijat (Kim Holmberg, Pälvi Lepoluoto ja Mari Muinonen) kertoivat juuri näistä opiskeltavista asioista lyhyesti, kansantajuisesti ja innostavasti. Oli suorastaan upeaa kuulla asiantuntijoiden kertovan niistä asioista, joita itse vähitellen yrittää ottaa haltuun vaihtelevalla menestyksellä.

Välineitähän sosiaalisessa mediassa on niin paljon, ettei kukaan voi, eikä kenenkään tarvitsekaan, hallita niitä kaikkia. On silti hyödyllistä edes tietää mistä puhutaan. Päivän aikana kävi selvästi ilmi, että sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, meidän on se hyväksyttävä ja sen kanssa elettävä.

Olin vallan hyvilläni, että olin jo eilen tehnyt Facebook-kurssitehtävän... Luennoitsijoiden puheissa tuli ilmi joitakin samoja pohdiskeluja, joita jo itsekin olin miettinyt ja ylöskirjannut. Jos nyt vasta olisin niitä tänne laittanut, olisi tullut tunne, että toistan vain viisaampien ajatuksia. :)

Kiteytetysti voin nyt todeta, että ottakaamme some haltuun! Tietty varovaisuus ja kohteliaisuussäännöt pitää tietysti muistaa, muuten porskuttakaamme reippaasti eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti