torstai 15. syyskuuta 2011

Kynnys ylitetty ja pikaviestimet kesytetty

Tänään oli lähiopetuspäivä Mikkelissä. Meitä oli siellä viisi innokasta oppilasta saamassa opastusta internetin ihmeelliseen maailmaan Matilaisen Merjalta. Hyvä yritys meinasi vallan tyssätä koneiden takkuiluun.

Minäkin tein itselleni uuden sähköpostiosoitteen, että pääsin kirjautumaan Meseen. Se onnistui hyvin, mutta siinä vaiheessa, kun yritimme kutsua toisiamme "kavereiksi", linjoille iski lorvikatarri ja homma eteni vallan verkkaisesti. Ruokatauon jälkeen pääsimme sitten chattailemaan, mutta jostain syystä ohjelma näytti milloin kenenkin olevan offline-tilassa, vaikka henkilöllä itsellään kone näytti online-tilaa.

Mesen toimimista odotellessa keskustelin facen chatissa hyppytuntia viettäneen esikoiseni kanssa. Se toimi huomattavasti sukkelammin kuin tuo varsinainen pikaviestin... Kokeilimme myös kurssichattia moodlessa ja se toimi mainiosti.

Loppupäätelmä tältä päivältä on se, etten usko mese-virran minua nielaisevan. Pikaviestimiä voin kyllä käyttää, jos se joskus tuntuu tarpeelliselta. Ja oleellistahan on, että siellä toisessa päässäkin on joku keskustelemassa...

Savonlinnan molemmat lähikirjastot on lopetettu. Olisipa vain niiden aikaan osattu hyödyntää chattia... Kommunikointi pääkirjastoon yksinäisesti hoidetusta pikkukirjastosta olisi ollut niin mahdottoman helppoa, nopeaa ja yksinkertaista! Ihan harmittaa tuo menetetty mahdollisuus!!

2 kommenttia:

  1. Chattailkaa kirjastoautolaiten kanssa?

    VastaaPoista
  2. Muuten hyvä, mut eivät saa autoa online-tilaan... Henkilökunta alkaa olla jo aika kypsänä tilanteeseen, varsinkin kun onnistuivat asentamaan laitteet niin, että lainakuitti tulostuisi kaupungintalon konehuoneeseen eikä lainkaan autossa... :/

    VastaaPoista