sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Keskustelua keskustelusta

Metsänhenki on seikkaillut koko viikonlopun metsässä, vaikka alunperin tarkoitus oli hoitaa kurssitehtävä kunnialla kotiin ja vielä leipoakin. Sää oli vuodenaikaan nähden niin upea, ettei minua saanut pysymään sisätiloissa. Sääli, sillä nyt on monta velvollisuutta hoitamatta. Toisaalta mieltä lämmittää mukava sienisaalis, sekä karpalot ja puolukat, joita myös keräsin.

Tämän viikon kurssitehtävä olisi vaatinut enemmän aikaa, kuin kohtuudella pystyin sitä varten järjestämään. Erilaiset keskustelupalstat ja niihin tutustuminen ei käy käden käänteessä, joten kirjoittelen tätä "raporttia" vähän mutulla... Tokihan olen jo aikaisemminkin törmännyt erilaisiin keskustelufoorumeihin, mm. aikoinaan kun olin innostunut huuto.netistä, kurkkailin sen keskusteluja silloin tällöin. Postcrossingia harrastan vieläkin, mutten sen foorumilla ole koskaan osallistunut keskuteluihin, vaikka olen uteliaana niitä lueskellut. Eipä ole tullut vastaan sellaista keskustelua, johon olisin tuntenut tarvetta sanoa painavaa sanaa... tai mitään sanaa - kaikki keskusteluthan eivät ole tarkoitettukaan asiallisiksi, vaan läpän heitto voi olla päätarkoitus myös.

Toinen lapsistani kärsii sietämättömistä korvakivuista lentomatkoilla, joten nyt kurssin innoittaman etsiskelin keskusteluja hakusanoilla "korvakipu lennoilla". Löysin monta keskustelua, joissa asiaa puitiin. Suurin osa kommenteista oli asiallisia ja kokeilemme varmaankin ainakin apteekista saatavia EarPlanes paineentasauskorvatulppia seuraavalla kerralla. En kuitenkaan kokenut tarvetta osallistua keskusteluun, sillä en olisi osannut antaa mitään vihjeitä kenellekään.

Kun oikein muistelin menneitä, tuli mieleeni, että joskus kivikaudella osallistuin Meidän perhe -lehden foorumilla joihinkin keskusteluihin. Mutta siellä oli silloin vähän sama ongelma kuin nyt olin huomaavinani monissa viestiketjuissa - vastauksia sai odottaa tuskastuttavan kauan. 

Kirjastot.fi on ennestään tuttu juttu, vaikken senkään keskusteluihin ole osallistunut, enkä osallistunut nytkään. Keskustelu esim. lukukokemusten keskustelufoorumilla ei näytä erityisen vilkkaalta... kommentteja on napsahdellut harvakseltaan... moinen keskustelutyyli ei sopisi minulle, haluan vastauksen pian, mieluiten heti. :) Lasten- ja nuorten kirjastotyön keskustelufoorumi kiinnostaisi eniten, mutta sielläkin viimeisin kommentti on tullut lähes vuosi sitten! Kirjasto-kaapelin osallistujat ovat aktiivisempia, siellä sentään voidaan puhua jo keskustelusta, kun kommentteja saattaa saada jo samana päivänä.

Fantasiakirjallisuuden maailma Pottereita lukuunottamatta ei ole auennut minulle. Siksipä Risingshadow.net ei tarjonnut mitään mielenkiintoista. Aktiivisia kirjoittajia siellä kuitenkin näytti olevan ja keskusteluja oli joka lähtöön, asiallista ja hömpempää. Jäin esimerkiksi ihmettelemään keskusteluketjua Satuta/paranna: Muumit,  jossa sai pisteyttää suosikkihahmoaan ja antaa miinuksia inhokkihahmolle. En oikein käsittänyt jutun tarkoitusta, mutta ehkä se johtuukin fantasiakokemattomuudestani.

Kiiltomat.net oli Risingshadown jälkeen piristävän raikas ja selkeä ulkonäöltään. Mutta oliko tämäkin keskustelufoorumi? Missä ne keskustelut olivat piilossa? Ennemminkin blogityyppiseltä vaikuttaa... kirja-arvostelu ja sitten mahdollisuus heittää siihen kommetteja. Yhdenkään kurkkaamani arvostelun lopusta en tosin kommentteja löytänyt.

Puolukkametsässä pohdiskelinkin, että puhun reaalimaailmassa niin paljon, etten enää tunne tarvetta ilmaista itseäni virtuaalimaailmassa. En silti menisi vannomaan, ettenkö joskus saattaisi ottaakin osaa johonkin keskusteluun, jos satun mielenkiintoiseen aiheeseen törmäämään.

1 kommentti:

  1. Tästä keskustelusta tulikin yksinpuhelu... dialogista mologiksi, hups vaan! :)

    VastaaPoista