maanantai 10. lokakuuta 2011

Skippaan skypen...

Tunnen itseni niin kamalan huonoksi opiskelijaksi, kun tämä skypekään ei sytytä. En aio asentaa skypeä enkä Google Talkia koneelle sen enempää kotona kuin töissäkään. En halua kuormittaa koneen muistia turhilla ohjelmilla, enkä myöskään halua kirjautua palveluihin, joita en usko koskaan käyttäväni.

En ole skype-vastainen, mutta en vain yksinkertaisesti tarvitse sitä. Koneissani ei ole nettikameraa eikä kuulokkeita vakiovarusteina, joten joutuisin tekemään vähän investointejakin ennen kuin homma hoituisi kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti. Kirjakaupassa tosin oli tarjouksessa herkullisen vaaleanpunaiset kuulokkeet + nettikamera, melkein jo sorruin ostamaan. Olin kuitenkin tiukkana itselleni, sillä en halua haalia kotiin turhaa tavaraa, sitä on jo siellä ihan riittämiin.

Ehkä joskus myöhemmin, jos lapset ja mahdolliset lastenlapset asuvat kaukana ja haluan pitää heihin helposti ja ilmaiseksi yhteyttä, jossa keskustelukumppanin voi myös nähdä, alan käyttää skypeä tai vastaavaa palvelua.

Tunnen muutamia skypeä käyttäviä ihmisiä ja haastattelin työkaveriani, joka aikoinaan skypetti aktiivisesti, mutta into on jo laantunut. Hän käytti skypeä pienentääkseen hurjiksi paisuneita puhelinlaskujaan. Puhelinlaskut todellakin pienenivät ja hänestä oli mukavaa nähdä vastapuoli samalla kun jutteli hänelle. Työkaverilla itsellään ei ollut nettikameraa, ja siitä hänen keskustelukumppaninsa olivat olleet vähän nyreissään, sillä he olisivat myöskin halunneet nähdä keskustelukumppaninsa. Työkaverin mielestä skypessä oli ehdottomasti parasta ilmaisuus ja huonointa se, että "tapaaminen" piti sopia etukäteen. Voihan ohjelmassa toki käydä katsomassa, ketä siellä on paikalla, mutta jos on jollekin asiaa, on parasta sopia yhteinen aika, jolloin molemmat ovat koneen äärellä.

Erilaisten puhelinpakettien ja kampanjoiden seurauksena puhelujen hinnat ovat laskeneet ja työkaverini on jättänyt skypen käytön ja hän totesi, ettei ole kaipuuta takaisin. Luulen, etten itsekään jaksaisi pitkiä aikoja istua "puhelimessa" koneen äärellä, kun en muutenkaan soittele paljoa. Kaukana asuvien sukulaisten ja isovanhempien sekä lastenlasten yhteydenpidossa skype lienee loistava väline. Ei kuitenkaan vielä pitkiin aikoihin ajankohtaista minulle!

Rattoisaa Aleksis Kiven -päivää kaikille lukijoille!

1 kommentti:

  1. Mulla on Skype instant message -käytössä miehen kanssa. Totuttiin aikoinaan samassa työpaikassa ollessa kommunikoimaan IM:llä - sopimaan mennäänkö syömään ja minne, ja moneltako lähdetään töistä. Kun nyt ollaan eri duunipaikoissa, niin Skype oli näppärin meille. Se on näppärämpää kuin tekstiviestitellä, esimerkiksi, kun tarvitsee käydä kaupassa heti duunin jälkeen. Mies ilmoittaa, koska on lähdössä töistä, ja mä tiedän olla sit valmiina. Ja oon mä käyttäny Skypeä saksalaisen ystävän kanssa livenä puhumiseenkin, ilman kameroita. :)

    VastaaPoista