maanantai 12. maaliskuuta 2012

Creative commons - oikeuksia tekijälle

Hui kamala, mikä tehtävä! Varsinkin kun ensin seikkailin vain englanninkielisillä asiaa selventävillä sivuilla, jouduin ihan hukkaan ja paniikkiin. Olin luullut osaavani englantia edes vähän - ja huomasin että virallisempi puoli tuosta kielestä on ihan hakusessa. Painajaisuniin saakka tuli lause " You are prohipited from using this work in a stand alone manner". Ei selvinnyt lauseen suomenkielinen vastine omalla englannin taidolla, ei sanakirjan avulla ja google-kääntäjän kanssa mentiin vielä tiukemmin metsään.

Tänään ajattelin ottaa taas härkää sarvista ja hoitaa homman kotiin. Ja kappas... meillähän oli tehtävänannossa annettu hyvä linkki myös suomenkielisille Creative Commons Suomi -sivuille. Ehkä pitäisi lukea ohje loppuun, ennen kuin käy toimeen... ;) Sieltä löysin seikkaperäiset ohjeet ja onnistuin myös linkittämään blogiini oman lisenssin. Tuli ihan mieleen se muinoinen Brion mainos: "Lapsen ilo onnistua", sillä siltä minusta tuntui!

Vähän niinkuin niuhotin, mutta laitoin aika tiukat ehdot. Kuviani ja tekstiäni saa käyttää, kunhan kertoo kuka on alkuperäinen tekijä, mutta ei sittenkään kaupallisessa tarkoituksessa. Lähinnä olen mustasukkainen noista muutamista kuvista, jotka olen blogiini liittänyt. Näitä höpinöitäni nyt ei kukaan halua jakaa tai kopioida.

Huh. Sainpa taas yhden rästitehtävän pois päiväjärjestyksestä! Nyt niitä olisi enää kolme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti